سیر سیاه چیست؟
سیر سیاه چیست؟

شاید اکثر شما تنها با سیر سفید آشنا هستید و برای اولین بار است که نام سیر سیاه را می شنوید، سیر تیره رنگی که مثل سیر سفید خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. این روزها بیشتر افراد به دنبال این سوال هستند که سیر سیاه چگونه درست می شود؟ در مورد طرز تهیه سیر سیاه باید گفت امروزه این محصول شگفت انگیز هم به صورت صنعتی تولید می شود. در مورد این سوال که سیر سیاه چگونه درست می شود گفته می شود که تهیه این محصول تنها از تخمیر سیر تازه و کارامل شدن به همراه انجام فرآیندهای غیر آنزیمی و همچنین اکسیداسیون فنل ها حاصل می شود. اما خوب است بدانید در میان تعداد زیادی از محصولات فرآوری شده سیر تنها سیر سیاه است که به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا و ویژگی های دیگری از قبیل:

  • طعم شیرین
  • بافت نرم
  • بدون بو
  • ظاهری زیبا
  • و…

  • توانسته مورد استقبال افراد زیادی در سراسر جهان قرار بگیرد، به طوری که مردم کشورهایی مانند ژاپن، تایلند و بسیاری مناطق دیگر جهان این محصول را به عنوان یک غذای سنتی استفاده می کنند. فرایند تولید بدین شکل است که در ابتدا لازم است تا شرایط محیطی جهت طرز تهیه سیر سیاه را مهیا شود؛ زیرا آنچه که باعث فرآوری سیر تازه در زمان کم می شود تنها شرایط محیطی در دما و رطوبت ثابت است. البته فراموش نکنید جهت حفظ ارزش دارویی سیر سیاه می بایست سیرهای معمولی در دمای ثابت شده ای قرار بگیرند و درجه حرارت تحت هیچ شرایطی تغییر نکند. سیر سیاه از تخمیر سیر معمولی در دما و رطوبت معینی تقریبا 60 الی 77 درجه سانتیگراد در مدت ۶۰ الی ۹۰ روز به دست می آید بعد از این مدت سیر حالت ژله ای پیدا کرده تغییر رنگ می دهد و شیرین می شود.

سیر سیاه دارای مقادیر فراوانی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند پلی‌فنلها، فلاونوئیدها، مشتقات تتراهیدروβــ‌کاربولین و ترکیبات ارگانوسولفور در مقایسه با سیر تازه است؛ توجه داشته باشید که تخمیر نه‌تنها باعث تغییر در اجزای تغذیه‌ای و خصوصیات حسی می‌شود بلکه باعث افزایش فعالیت سیر سیاه نیز می‌شود.

سیر سیاه نسبت به سیر تجاری (سفید)حاوی موادمغذی بسیاری است و در آسیا به خصوص ژاپن به عنوان ادویه کاربرد زیادی دارد. مزه سیر سیاه شیرین و اندازه آن کوچک است و خواص درمانی و بافت نرمی دارد که برای پختن و با شکم خالی خوردن ایده ال است. سیر سیاه را در رژیم غذایی تان بگنجانید تا خواص آن را از دست ندهید ریشه پیدایش سیر سیاه کاملا مشخص نیست به همین دلیل در این مقاله فقط به فوائید آن اشاره خواهیم کرد.
سیر سیاه چیست؟

فوائد مختلف سیر سیاه

“سیر سیاه” می‌تواند تا حدی از پیری زودرس نیز جلوگیری کند؛ مطالعات نشان می‌دهد در پیشگیری و درمان بیماریهای تنفسی و آسم، کاهش استرس، سرماخوردگی، آلرژی و سرطان نیز مؤثر است. سیر سیاه آنتی اکسیدان و قدرت هضم قوی دارد، سیر سیاه حاوی سولفور لینولئیک اسید پلی فنال است و 18 از20 امینو آسید موردنیاز بدن را تامین می کند. خواص آن 10برابر بیشتر از سیر تازه است چون از بروز بیماری های قلبی جلوگیری و فشارخون را کاهش می دهد و خون را رقیق می کند همچنین حملات قلبی ولخته های خونی و تراکم پلاکت های خونی را کاهش می دهد. این نوع سیر چون حاوی منابع پتاسیم است برای افرادی که از بیماری های کلیوی و ورم وحفظ اب در بدن رنج می برند توصیه می شود تا مصرف این محصول را در برنامه غذایی خود داشته باشد. افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است، با خوردن این خوراکی، سیستم دفاعی بدن خود را تقویت می‌کنند؛ مردم کشورهای آسیایی مانند تایلند، کره جنوبی و ژاپن قرنهاست که سیر سیاه را به‌عنوان یک غذای سنتی تولید و استفاده می‌کنند.

  • خاصیت ضد سرطانی
  • ضد چاقی
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
  • حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان طبیعی
  • محافظت کننده سلولهای کبدی
  • اثرات محافظت کننده عصبی
  • حاوی مقادیر بالایی از پتاسیم
  • دارای خاصیت ادرار آوری برای درمان سنگ کلیه و مجاری ادراری
  • افزایش دهنده کلاژن سطحی پوست
  • حاوی مقادیر بالایی از سولفور برای درمان درد و ورم مفاصل
  • درمان کننده زودانزالی
  • کاهش دهنده التهابات مجاری تنفسی
  • کاهش دهنده کلسترول بد خون
  • تسویه کننده کبدهای چرب
  • درمان یبوست
  • افزایش دهنده انرژی بدن
سیر سیاه چیست؟

سلامت قلب

آزمایشات نشان داده است که سیر سیاه می تواند به ترمیم آسیب عضلات قلب ناشی از کمبود جریان خون، یا همان بیماری ایسکمیک کمک کند. سیر سیاه همچنین می تواند با کاهش سطح بالای تری گلیسیرید و کلسترول، خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

سیر سیاه مملو از آنتی اکسیدان های مختلف است که به مبارزه با رادیکال های آزاد، کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به سلول های ما کمک می کند. با توجه به اینکه از سیر سفید برای کاهش طول سرماخوردگی استفاده می شود، افزایش محتوای آنتی اکسیدان در  سیر سیاه تأثیر بیشتری در این امر دارد و ضد سرطان است.

مفید برای سلامت مغز

میزان بالای آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه به این معنی است که می تواند به کاهش التهاب کمک کند، به طوری که از بیماری های مغزی جلوگیری میکند. این سیر می تواند به بهبود حافظه در مغزهای دارای اختلال در شناخت کمک کند.

کمک به ثبات قند خون

سیر سیاه در جلوگیری از بروز عوارض دیابت و بهبود مسائل عروقی و متابولیکی ناشی از رژیم غذایی حاوی ساکارز مفید می باشد. اگر با بیماری دیابت دست به گریبان هستید توصیه می شود تا از این محصول شگفت انگیز استفاده کنید.

توصیه خرید ...

سیر سیاه دکتر بیز با بسته بندی کاملاً بهداشتی توسط “فروشگاه اینترنتی نیلوکس” عرضه شده و شما می توانید با اطمینان از رعایت کلیه اصول بهداشتی در فرآیند تولید محصول به استناد پروانه بهداشت اخذ شده، نسبت به تهیه این محصول اقدام کنید.